Slide background

‘Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer.’

Maak als musicus echt werk van je passie!

Verdien met minder moeite meer geld.


Ben jij het ook zat om met veel stress te moeten ploeteren voor je geld?
Of weet je niet waar te beginnen om aan betaald werk te komen?
Zit je te wachten op leerlingen en concerten die maar niet komen?
Heb je geen  idee over ondernemerschap?
Heb je een hekel aan jezelf verkopen?
Loop je aan tegen saboterende stemmetjes?
Voel je je onzeker over de stappen die je moet zetten?

 

Veel musici zijn zich niet of nauwelijks bewust van zaken zoals marketing, verkoop, positionering, communicatie, ofwel: zaken doen. Toch is dat een zeer belangrijk onderdeel van je onderneming.

Als musicus ben jij nu eenmaal je eigen product. Om succesvol te zijn, is het belangrijk dat jij je product/dienst/jezelf sterk kunt neerzetten. Je bent professioneel musicus en daar wil je van kunnen leven.
Werken aan je onderneming en je commerciële vaardigheden is nu belangrijker dan ooit!


Wil jij antwoord op de volgende vragen?
  • Wat is nou eigenlijk muzikaal ondernemen?
  • Hoe krijg ik nieuwe muziek leerlingen en/of meer concerten?
  • Welke strategie kan ik toepassen?
  • Hoe bereik ik mijn publiek?
  • Wat kan ik doen aan p.r.?
  • Wat moet ik doen als ik vastloop?

Leer het in de online training ‘Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer’.

Ontdek commerciële vaardigheden, die je muzikale onderneming winstgevend kunnen maken. Leer hoe je minder moeite gaat hebben met muzikaal ondernemen, zodat je zelfvertrouwen groeit en het plezier toeneemt.


Deze training is voor jou,

Wanneer je net of bijna afgestudeerd aan het conservatorium. Wanneer je staat te popelen om aan de slag te gaan met jouw muzikale passie, lespraktijk of concerten, maar je weet niet waar en hoe je moet beginnen om als zelfstandige je geld te verdienen met muziek.

Of  je wanneer je al jaren in het vak zit en merkt dat je lespraktijk niet meer groeit maar eerder afneemt, zodat je steeds minder uitvoerend werk hebt. Je wilt dolgraag het tij keren, zodat ook jij als artistiek ondernemer kunt blijven leven van je allergrootste passie!


Over de trainer.

Mij naam is Marjolein Koetsier. Als zangeres èn coach weet ik je te inspireren en te helpen.

Ik begrijp wat het betekent om van je passie je beroep te maken en welke uitdagingen dit oplevert. Na een gedwongen ontslag uit het Groot Omroep Koor, heb ik moeten leren weer vertrouwen te hebben in mijn eigen kunnen als zangeres en daarnaast als ondernemer.
Ik heb geworsteld met het ondernemerschap en ik ben in alle valkuilen gestapt die je maar kunt bedenken. Bovendien had mijn zelfvertrouwen meer knauw gekregen dan ik dacht.
Door het volgen van een coachopleiding en ondernemerstrainingen kreeg ik steeds meer grip op de materie met als gevolg meer resultaat en meer klanten, meer zelfvertrouwen en meer plezier en energie. Dat is wat ik jou ook gun!

Ik heb deze online training zoveel mogelijk op-maat gemaakt voor musici. Niet alle marketing strategieën gaan op ook voor de kunsten sector, maar een heleboel wel. En ik deel ze graag met je, want ik vind het heel belangrijk dat jij ook resultaat en succes hebt met ons mooie vak.

Zodat jij je muzikale bijdrage kunt leveren en echt gaat leven van jouw muziek, die de wereld een stuk mooier kan maken!


Wat houdt het in, wat levert het op en wat leer je?

‘Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer’ is een online marketing training. In de training leer je hoe je van wens naar doel komt en welke marketing strategieën je daarvoor kunt gebruiken, toegespitst op de groei van je muzikale onderneming.

Je krijgt een duidelijk beeld van wat ondernemen is, zodat je makkelijker en met meer plezier en winst je muziekpraktijk kunt voeren.

De training bestaat uit 4 modules met totaal 24 lessen met filmpjes en een gratis werkboek. Er zijn in twee opties een aantal live sessies met inspirerende sprekers en je krijgt sowieso toegang tot een Facebook groep, waarin je kunt sparren en netwerken met collega-musici.
Na het volgen van deze cursus weet jij, hoe je van jouw passie, muziek, letterlijk meer werk kunt maken en hoe je een succesvol muzikaal ondernemer wordt.

Je hebt geleerd:
 • Wat een bedrijf is.
 • Welke commerciële vaardigheden je nodig hebt.
 • Hoe je van wens naar een bereikbaar doel komt.
 • Wat je doelgroep/publiek is.
 • Welke marketing strategieën je kunt gebruiken.
 • Wat je moet doen wanneer je vastloopt.

 

Lees er onder deze link meer over in de Musci-Career-Academy

 

Hieronder lees je wat anderen vonden van de live training: ‘Beter leven van je muziek’.


Ik vond deze training boven verwachting fijn!

De sfeer was heel ongedwongen, maar wel heel gericht. Het gaf me het gevoel dat ik me niet hoefde te schamen, dat ik ondanks mijn leeftijd en ervaring in het vak nog niet alles goed doe, wat betreft het ‘jezelf aan de man brengen’ Ik kreeg goede handvatten!
Saskia Verhoeven


Vandaag was een zeer leerzame en leuke dag.

Marjolein bracht nieuwe en een andere kijk op al bestaande thema’s. Deze inzichten waren deels bevestigend dat ik goed bezig ben en lieten ook de gaten zien, die ik nog gelijk moet trekken. Daarvoor reikte zij goed hanteerbare tools en ideeën aan. Nu aan mij de taak ze te gaan invoegen. Dank marjolein voor deze verrijkende dag.
Wiebke Goetjes.


Duidelijke training.

Oproep om na te denken over je eigen onderneming en je gedachten hierover. Focus ligt op communicatie, sociale media, website en de zakelijke kant van klanten werving.
Nathalie Goossens


Ook al ben ik al 30 jaar actief als dirigent, heb ik vandaag toch weer handreikingen gekregen, waardoor ik nieuwe kansen/mogelijkheden zie om Stichting Volume op alle fronten ‘gezond’ te houden en daarbij mijn eigen financiële aspect niet te vergeten. Ik zie eindelijk mogelijkheden tot een volledig inkomen, dus onafhankelijkheid.
Rian van Randwijk


Een training op ontspannen manier.

De groep is niet te groot. Ruimte genoeg voor vragen. Ook leuk om nieuwe contacten te leggen. Het zet puntjes op de i. Samen met Joep ( singer songwriter ‘energizer’ ) een mooi plaatje!
Els de Jong


Nuttige dag,

confronterend op bepaalde punten en/of bevestiging van eigen gedachten op werkvlak. Geeft zet in de goede richting om mijn plannen concreter te maken.
Josje van Zanden


Een heldere en duidelijke training,

waar in relatief korte tijd veel uit te halen is. Er worden veel onderdelen belicht, zowel op persoonlijk als op zakelijk terrein.
Danielle Sluijmers van ‘Stemsteun’


Door de training van Marjolein heb ik nu een idee waar ik moet beginnen met het maken van plannen voor mijn zangactiviteiten. Met name het visualiseren van een concreet doel, heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik dit ook echt kan bereiken.
Hanna van Rooijen


Ik ben mezelf en mijn eigen valkuilen duidelijk tegen gekomen.

Door deze dag heb ik mijn doel heel concreet leren beschrijven en ook de noodzakelijke stappen verhelderd. Ik heb geleerd hoe ik er kan komen. Dank je wel Marjolein.
Christina Plein


De training was enorm leerzaam.

Het was to-the-point en no-nonsense, wat in het plaatje past van ondernemen. Marjolein is een vriendelijke en gepassioneerde vrouw, die goede kennis heeft van ondernemen in de muziek. Ze geeft waardevolle informatie, die toepasbaar is. Ze geeft ook persoonlijke aandacht als je iets vraagt. daarnaast brengt ze een dosis humor over. Het was een zeer leuke dag!
Faiza Madani


Deze training heeft mij vanuit verschillende richtingen inzicht gegeven in mijn project. Een leerzame dag.
Nadia Molenaar.


Een waardevolle training,

die je in staat stelt je doelen te inventariseren en je weg daarnaar toe concreet te kunnen toepassen door gebruik van duidelijke tools. De training wordt duidelijk en helder gegeven en er is genoeg ruimte voor persoonlijke inbreng.
Wim Rijstenberg


Marjolein brengt op een heel enthousiaste manier haar kennis over.

De training helpt enorm om een goed beeld te krijgen van waar je op dit moment staat en waar je kansen liggen om nog meer successen te gaan boeken. Een waardevolle eerste stap naar bewuster ondernemen en je loopbaanwensen nog eens onder de loep te nemen. Ik heb er van genoten!
Debora Berghuijs.


Ik heb in deze workshop veel nieuwe input, structuur, tips en handvatten gekregen

om mijn muzikale activiteiten beter te organiseren en winstgevend te maken. Door doelen te stellen en stap voor stap daar naar toe te werken heb ik meer houvast en energie gekregen om er mee aan de slag te gaan.
Ursula Dutschler.


Ik ben deze training gaan doen om meer inzicht te krijgen in mijn eigen onderneming.

Ik leef al jaren van de muziek, vooral van mijn goed lopende les praktijk. Maar het zelf musiceren/zingen sneeuwt daardoor te veel onder. Marjolein heeft deze dag heel duidelijk gemaakt wat sterke en minder sterke punten zijn, welke stappen ik in welke richting moet zetten. Op een heldere doortastende manier laat ze je tot inzichten komen. Ik kan hier zeker mee aan de slag. Dank hiervoor!
Leonore Engelbrecht


Ik kwam binnen om ideeën op te doen over zelfstandig ondernemerschap in de muziek en vertrok met veel en tevens nuttige bagage.
Dick van der Steen


Ik liep aan tegen te veel zelfkritiek en vooroordelen, had mezelf te veel beperkingen opgelegd.

Marjolein heeft haar expertise en tools aangereikt, die me moed en vertrouwen hebben gegeven.
Annelies Lamm


Als iemand die al jaren ploetert en er tegen opziet om echt door te gaan in het leven als zelfstandige in de muziek, heeft deze workshop mij handvatten gegeven hoe ik mijn eerste stappen naar het ondernemerschap moet zetten en mij de zekerheid en vertrouwen gegeven, dat deze nieuwe stap de enige logische vervolgstap in mijn carrière is. The time is NOW, ik heb wat te bieden aan de wereld, waar echt behoefte aan is!
Oonagh Evertsz


Ik worstelde met hoe ik mijn muzikale bedrijf verder kan laten groeien

en hoe ik dit het best zou kunnen doen. Na veel nuttige tips had ik een duidelijk overzicht wat een onderneming inhoud en inspiratie om er iets mee te gaan doen. Ik ga een maandplanning maken om alles goed in kaart te brengen en te implementeren om mijn bedrijf als het ware opnieuw op te zetten.
Joep van Leeuwen


Een investering in je zelf is een investering voor het leven. Ik help je heel graag!