Marjolein Koetsier

Dè belangrijkste tip als musicus om te komen waar je wil!

Drie jaar geleden begon het te borrelen.

Ik vroeg me af, hoe het zou zijn wanneer ik al mijn kennis en ervaring over ondernemen en musicus zijn zou bundelen, zodat er een stappenplan ontstaat, waarmee jij als musicus echt meer werk gaat krijgen?

Een online training?! Ja, leuk idee, maar hoe?? Poeh dat valt nog niet mee hoor! Hulp ingeschakeld en nu is het dan bijna zover!

Er zijn momenteel al een aantal musici, die een pilot volgen van mijn online training ‘Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer’ En de reacties zijn gelukkig positief!

Komende periode ga ik er nog hard aan de slag. Maar ik ben al een eind op weg. Het is zo leuk wanneer een wens werkelijkheid wordt! Wanneer je hartenwens in vervulling gaat! Wanneer je droom werkelijkheid wordt, omdat je er helemaal mee verbonden bent en voelt dat dit is wat je moet doen. Ken je dat gevoel?

Van wens naar werkelijkheid.

Eerst had je een wens, een droom, een verlangen om iets te willen bereiken, om iets in de wereld te zetten. Als musicus wil je muziek laten klinken. Je wilt al die mooie muziek, die is gemaakt laten klinken op jouw instrument.

Hoe zorg je er nou voor dat die droom werkelijkheid wordt? Je studeert en studeert en je bereikt een steeds hoger niveau. Als je geluk hebt ontmoet je de juiste mensen of je stapt daar bewust op af.

Je wens wordt steeds meer een duidelijk doel en je volgt de acties die daar uit rollen op. Je neemt initiatieven en weet wat te doen. Je carrière neemt een vlucht en dan…

Blijf je hart volgen

Ineens lijkt het te stokken, het plezier neemt af, je voelt je gevangen in de verwachtingen, die iedereen van je lijkt te hebben en de muziekwereld voelt als een strak keurslijf. Het lijkt wel of het niet meer werkt. Alles zit tegen, de concerten nemen af, je krijgt ook geen leerlingen meer en je inkomsten hollen achter uit.

Vraag je dan eens ernstig af of je bezig bent met je droom of dat die toevallig zomaar per ongeluk is veranderd in iets dat niet meer vanuit je hart komt. Ben je nog wel steeds verbonden met je aller diepste hartenwens. En voel je nog wel de drang om er alles aan te doen vanuit je hart. Waarom doe je eigenlijk wat je doet?

Vind je WHY.

Ga eens op zoek naar jouw waarom. Soms zit je zo in een tredmolen, dat je helemaal niet meer weet waarom je nou eigenlijk doet, wat je doet.

Wat brengt het jou? Wat doet muziek voor jou en voor je luisteraar. Waarom zou dat zo belangrijk zijn. Vind een diepere reden. Je bent al zo lang bezig misschien, dat het voor jou de normaalste zaak van de wereld is dat je muziek maakt. Ja, je kunt het goed en wordt er blij van. Maar is dat altijd genoeg. En wanneer het je niet meer zoveel voldoening geeft ineens, wat dan? Word je er nog wel blij van? Zing en speel je nog wel vanuit je hart? Ben je wel ten diepste verbonden met jouw oorspronkelijke droom, wens en verlangen?

De belangrijkste tip.

De belangrijkste tip voor een musicus, maar eigenlijk voor iedereen die vanuit passie aan het werk is, is je afvragen of je vanuit je diepste verlangen werkt en weten waarom je doet wat je doet. Als je begint met een wens, een droom, een verlangen, een doel, realiseer je dan dat je er echt ten diepste voor wilt gaan en dat het echt op alle fronten bij je past.

Ik wens je heel veel succes met jouw wonderschone wens om een musicus te zijn, die de harten van de mensen wil raken met muziek. Eén van de mooiste en meest heilzame dingen op deze wereld.

En daarom ga ik nog maar snel verder aan het werk met mijn training ‘Van musicus naar succesvol muzikaal ondernemer’, waarmee jij als musicus leert met plezier en genoeg inkomsten nog meer muziek in de wereld te zetten!

Lees er hier meer over.

Klankvolle groet en voel je vrij om te reageren op dit bericht.

Hoe zorg jij dat je vanuit je hart blijft musiceren?

Ik lees het graag!

Marjolein Koetsier
Zangeres, presentatie- en stemcoach, carrièrecoach voor musici. Auteur Stembalans, over de stem als instrument voor persoonlijke ontwikkeling.
 1. Avatar
  Anjo Beantwoorden

  Beste marjolein
  Ik zong donderdag in opdracht van Diva Dichtbij in een verzorgingshuis. De bewoners genoten zo enorm van mijn lied. Ik zag vochtige ogen, een warme blik en genietende wiegende mensen. Ik was me eventjes heel erg gewaar van het moment en ik hoorde mijn stem zingen. Het was of ik een nog warmere stem had als een donkerbruine warme oliestroom, het was alsof ik de liefde voor de mensen voelde stromen.
  Waarom ik zing? Daarom dus!
  Dank voor je mooie blog

  • Marjolein Koetsier
   Marjolein Koetsier Beantwoorden

   Beste Anjo,

   dat is toch echt prachtig. Daar word ik blij en warm van! Met zo’n Waarom kun je goed vooruit. Succes en dank voor je compliment op mijn blog!

Laat een bericht achter

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.