default logo

Blogs en tips

Lees hier mijn artikelen, tips en blogs over carrière coaching voor musici en stem gebruik in presentatie en communicatie.

Ik hoop je met deze tips te helpen met vragen over je stem of je carrière als musicus.

Lees de tips of kijk voor uitgebreide informatie en aanbod over bovenstaande onderwerpen op de betreffende sites op de home pagina.

Marketing stappen naar meer winst voor musici, deel 2.

Stappen naar meer winst, deel 2. In dit blog ga ik het hebben over de vervolgstappen die je kunt nemen in je marketingstrategie als muzikaal ondernemer voor meer winst. We hebben stap 1: doelgroep bep

Marketing stappen naar meer winst voor musici, deel 1.

Stappen naar meer winst: Marketingstrategie Krijg jij het als musicus al Spaans benauwd, wanneer je alleen maar denkt aan marketingstrategie? Heb je geen idee waar ik het over heb en wat je zou kunnen

Tips voor succesvolle audities.

Van ‘au-diteren’ naar succesvol auditeren. Wanneer je auditie gaat doen, gun je jezelf alle succes van de wereld, toch? In de voorbereiding op auditeren kennen we verschillende aspecten. B

Tien valkuilen voor musici en ‘gewone’ mensen bij zwaar weer.

Zwaar weer. Geen enkel leven is probleemloos. Soms lacht het leven je toe en lijkt er geen wolkje aan de lucht, om vervolgens om te slaan naar grijs met buien of onweer en storm. Musici zijn net ̵

10 tips voor een vanzelfsprekende presentatie

Vorm of inhoud? Wanneer we onszelf presenteren, verliezen we soms uit het oog, dat de vorm minstens zo belangrijk is als de inhoud. Sterker nog; de vorm bepaalt voor een heel groot deel hoe je present

Zeven tips om je zenuwen de baas te worden.

Omgaan met zenuwen, spreek- en podiumangst. Je benen bibberen, je stem trilt, je strijkstok hapert, je adem zit te hoog. Allerlei negatieve gedachtes en doemscenario’s vliegen door je hoofd. Wat als i

Hoe je stem je bij de kladden pakt en zelfvertrouwen geeft.

Je stem pakt je bij de kladden. Ja, dat is wat ik vaak zeg. Maar wat bedoel ik daar nou mee? Hoezo pakt je stem je bij de kladden en geeft zelfvertrouwen! Waar zitten die kladden dan, wat zijn dat eig

Het belang van je Mindset!

Hoe is het eigenlijk met mijn mindset? Eén van de dingen waar ik al heel lang tegenaan zit te hikken, is het gebruik van filmpjes in mijn marketing. Zal ik dit wel of niet gaan doen? Zit men, zit jij

Bericht stagiaire: Resultaat onderzoek musici.

Lees hieronder het verslag van het onderzoek onder artiesten van stagiaire Patricia Hermans. “Stage Het afgelopen half jaar heb ik met veel plezier stage gelopen bij de coach praktijk ‘Opm

Kun jij lief zijn voor het kind in jezelf?

Kleinkind. Zoals jullie misschien weten inmiddels, ben ik de blije oma van een prachtig kleinkind. Ja, en wat heb ik daaraan, wat moet ik daarmee, zul je wellicht denken. Ik zal je vertellen wat het é

Wat heeft jouw talent nodig?

Wat is talent? Er wordt tegenwoordig veel gesproken over en gewerkt aan talent ontwikkeling. Maar wat is dat eigenlijk? Volgens het woordenboek is talent, een natuurlijk vermogen iets goed te kunnen.

Zeven ademtips voor een beter stemgebruik in presentatie.

Ademtips. Adem is een belangrijk aspect van je steminstrument. Je stem pakt je helemaal bij de kladden, zeg ik altijd en wat ik daarmee bedoel is, dat je stem veel meer is dan je stembanden alleen. Je

Proberen versus doen.

Proberen of doen? Hoe je met doen meer voor elkaar krijgt dan met proberen en is dat eigenlijk wel zo? Krijg je echt meer voor elkaar met doen dan met proberen? Herkenbaar? Wie heeft zichzelf wel eens

Bericht van een blije, dankbare, ondernemende oma.

Een blije, dankbare, ondernemende oma. Sinds een week of zes geniet ik van een prachtige kleindochter. Het brengt een golf van dankbaarheid te weeg. Ik vroeg me ook af hoe ik nou beter in die goede da